Belicht een groter oppervlak

LED hanglampen

Als je een groter oppervlak in je kamer verlicht wilt hebben kun je gebruik maken van LED hanglampen. In combinatie met een dimmer kun je zelf bepalen in hoeverre je de ruimte wilt verlichten. Ben je met zijn allen aan het eten dan kun je het licht dimmen om een gezellige sfeer te krijgen. Ben je klaar en moet er opgeruimd worden dan zet je het licht wat scherper, zo kun je op ieder moment zelf bepalen hoe scherp het licht moet zijn. In iedere ruimte zijn de LED lampen toepasbaar en komen geheel tot hun recht.

LED hanglampen

Welke hoogte moet een LED lamp hangen?

Het gebruik van LED hanglampen wordt veel gedaan boven de eettafel, maar op welke hoogte moet een lamp nu hangen boven de tafel? In de regel wordt een hanglamp 80 cm tot een meter boven de eetkamertafel gehangen. Op deze hoogte kan je degene aan de andere kant van de tafel nog zien en je stoot je hoofd niet als je van tafel wilt. Natuurlijk kun je ook een in hoogte verstelbare hanglamp nemen, ga je iets anders doen aan de tafel kun je de hanglamp altijd lager doen. Hangt de LED hanglamp niet boven de tafel dan is de regel dat deze twee meter boven de grond hangt.

LED hanglampen met een dimmer

LED hanglampen

Er zijn ook LED hanglampen in het assortiment van directlampen.nl, met een zogenaamde touch dimmer hoef je alleen maar het licht aan te raken. Heb je visite kan je het licht een klein beetje dimmen om het nog gezelliger te maken. Voor deze en heel veel andere situaties is een dimmer erg handig, heb je een luxe uitvoering met geheugen dan begint de lamp met de sterkte waar je deze hebt uitgedaan. Wil je helemaal voorzien zijn van alle gemakken dan biedt een hanglamp met afstandsbediening uitkomst, zonder op te staan kun je de lamp scherper zetten of naar wens dimmen.