De meest voorkomende lekkages in huis

Daklekkage

Hopelijk is het je nog nooit overkomen maar bij velen gebeurt het wel eens een keer, een lekkage in huis. Dit is natuurlijk zeer vervelend en waterschade is niet makkelijk op te lossen. Daarom is het belangrijk om je huis goed te onderhouden en eventuele verbouwingen door professionals te laten doen. Hierdoor verlaag je de kans op een daklekkage. Sommige lekkages zie je niet meteen waardoor de schade alleen maar groter is voordat je het wel opmerkt. Met deze 3 meest voorkomende lekkages weet je waar je in ieder geval extra goed op moet letten.

Daklekkage

Daklekkages

Op nummer 1 staat jammer genoeg de daklekkage. Het dak is er juist voor gemaakt om je te beschermen tegen weer en wind, maar ook daar kan het af en toe mis gaan. Juist door de regen en wind die het dak moet tegenhouden, kan het zomaar eens gebeuren dat de dakpannen gaan verschuiven of breken. Ook kan het zijn dat de isolatie of aansluiting van het dak niet meer goed is. Wanneer dit het geval is, zal je dus last krijgen van een daklekkage. Een vervelende lekkage die niet heel snel wordt opgemerkt. 

Kozijn Lekkages

Er zijn verschillende soorten kozijnen van allemaal verschillende materialen. Als je een houten kozijn hebt kan het zijn dat je houtrot hebt. Bij de meeste andere kozijnen is vaak een installatiefout de boosdoener. Zo kan het zijn dat de kozijnen niet goed zijn afgesloten aan de zijkanten of dat het kozijn er niet helemaal goed inpast. Een kozijn lekkage merk je aan druppels en vochtplekken, maar het kan ook zijn dat het tocht bij het raam. 

Badkamer

In de badkamer wordt er veel gebruik gemaakt van water. Zo verbruik je bij een douche of bad beurt al snel liters water. Het is daarom de bedoeling dat je badkamer helemaal in orde is en al dit water aankan. Toch komt het nog vaak voor dat dit misgaat. Dit kan door een lek zijn, slecht of verouderde kit, een montagefout en nog veel meer.