De voordelen en nadelen van lichtkoepels

Lichtkoepels

Wanneer een ruimte donker is, kun je overwegen lichtkoepels te plaatsen. Deze speciale ramen die in een plat dak kunnen worden geïnstalleerd, zorgen voor een stuk meer licht. Daarom plaatsen zo veel mensen lichtkoepels in de platte daken die ze hebben. Maar ze hebben natuurlijk voor- en nadelen. Hieronder lees je enkele voordelen van de lichtkoepels:

Lichtkoepels


  • ze zijn goed voor je gezondheid omdat meer licht een positief effect heeft op je lichaam en je humeur.
  • ze bieden een extra vluchtweg bij calamiteiten zoals brand.
  • ze bieden meer frisse lucht.

Nadelen van lichtkoepels

Natuurlijk brengen lichtkoepels ook nadelen met zich mee. Het is dan ook niet vreemd dat sommige mensen daardoor besluiten geen lichtkoepels aan te schaffen. Veel van die nadelen zijn echter op te lossen. Een paar ervan zijn:

Lichtkoepels


  • er komen gemakkelijk insecten binnen.
  • inbrekers kunnen via de lichtkoepel het huis betreden.
  • als het regent, stroomt je hele kamer vol water.

Oplossingen voor deze nadelen

Gelukkig wordt er veel nagedacht over nieuwe manieren om lichtkoepels te laten werken voor jouw huis. Laten we allereerst even kijken naar het bezwaar van insecten. Een lichtkoepel is simpel te voorzien van een scherm of hor waardoor de insecten niet naar binnen kunnen ook al staat het raam open. 

Inbrekers en regen

Een lichtkoepel moet altijd goed beveiligd worden, met name tegen inbrekers. Zorg er daarom voor dat je een lichtkoepel kiest met beveiliging, bijvoorbeeld in de vorm van een sterk slot of zelfs een inbraakalarm. Het kan allemaal. Sommige lichtkoepels kunnen zelfs regen detecteren.