Raamfolie: ideaal voor decoratie en het afsluiten van ruimtes


Of het komt door het feit dat men in zowel woningen als bedrijfspanden steeds meer gebruikmaakt van raampartijen is moeilijk met zekerheid te zeggen, maar het lijkt er toch zeker op dat men steeds vaker raamfolie inzet om ramen mee te bedekken dan wel te versieren. Want dat is waar de kwaliteiten van raamfolie liggen. Spreken we van bedekken, dan is deze folie met name bedoeld om voor wat privacy te zorgen. Maar even goed kun je raamfolie in de meest uiteenlopende designs bemachtigen. Dit geeft vrijwel ongelimiteerde mogelijkheden tot het decoreren van je woning of kantoorpand. Lees in de volgende alinea’s wat er komt kijken bij het aanbrengen en het verwijderen ervan.

Raamfolie

Aanbrengen

Een van de belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden als je raamfolie aanbrengt is dat je het doelraam eerst grondig reinigt. Vuil en vette plekken zorgen er namelijk voor dat de folie niet goed hecht. Heb je deze essentiële voorbereiding getroffen, dan kun je de folie tegen het raam aan duwen en de beschermfolie er af trekken.

Verwijderen

Als je op een dag de raamfolie weer wilt verwijderen, dan is het slim om deze folie eerst goed warm te maken. Een apparaat waarmee je dit bij uitstek doe is een föhn. Grote kans dat je warmgemaakte folie zo van het raam af kunt halen. Mogelijk blijven er wel wat lijmresten zitten. Deze zou je dan kunnen weghalen met een schoonmaakdoek waar je een beetje terpentine op doet.