Waarom de visgraat vloer zo populair blijft


Vloerspecialisten zijn er misschien helemaal klaar mee, maar de mensen waar ze vloeren voor maken nog niet: de visgraat vloer. Een visgraat vloer is nog altijd een ideale manier om je vloer een bijzondere uitstraling te geven. Maar wat is een visgraat vloer nu eigenlijk, en hoe kom je eraan? Zijn er ook alternatieven, en welke zijn dit? Dat ontdek je hier.

Visgraat Vloer

Een patroon in je vloer

De visgraat vloer kun je eigenlijk realiseren met allerlei verschillende materialen. Wat deze vloer namelijk zo bijzonder maakt is dat het om het patroon gaat. De manier waarop je de planken legt, is wat het een visgraat vloer maakt. Je zorgt voor korte planken welke je haaks op elkaar legt. Daardoor ontstaat er een soort punt die zich telkens herhaalt in het patroon. Het lijkt hierdoor nogal op een visgraat. Daar dankt dit patroon dan ook de naam aan. 

Allerlei soorten vloeren

Je kunt dus een visgraat vloer realiseren met allerlei soorten planken. Het is geen vereiste dat je parket, laminaat, eikenhout of iets anders gebruikt. Als het maar een vloer is die bestaat uit planken. Om die reden kun je zelfs met pvc een visgraat vloer realiseren. 

Een unieke uitstraling

De visgraat vloer is zo ongekend populair en is dat eigenlijk al honderden jaren. Een oude villa’s zagen we al visgraat patronen in de vloer terugkomen. Het is een van de vele opties waar je voor kunt kiezen maar een populaire omdat je met minimale moeite een unieke uitstraling verzorgt. Zelfs de saaiste ruimte wordt bijzonder met een visgraat vloer. 

Leggen van een visgraat vloer

Een standaard laminaat leggen lukt de meeste mensen nog wel. Een visgraat patroon leggen is echter een heel andere klus. Je kunt het misschien zelf, maar bereid je goed voor! Uitbesteden is natuurlijk een andere optie.