Wat is een kamersteiger en wanneer heb je er eentje nodig?

steiger

Heb je een klus in huis die geklaard moet worden, maar kun je er net niet goed bij? Dan kun je een ladder kopen. Het zou echter kunnen dat een kamersteiger een beter idee is.

Wanneer je een muur gaat verven of behangen, moet je telkens de ladder een stukje opschuiven. Anders kun je immers nooit de hele muur bereiken. Dat kun je doen wanneer het om een relatief kleine ruimte gaat, maar als je meer ruimte hebt dan wordt dit al snel heel vervelend. In dat geval kun je kiezen voor een kamersteiger.

A-line kamersteiger

Wat is dat, een kamersteiger?

Een steiger zie je vaak tegen gebouwen aan staan die gerestaureerd moeten worden. Een kamersteiger lijkt daar op, maar is een stuk kleiner. De steiger is specifiek voor gebruik in kamers en is dus ook een stuk minder hoog. Daarnaast is het niet nodig om jezelf vast te maken aan de kamersteiger. Het is een verlengde plank met bouwwerk eromheen, waardoor je op hoogte aan een hele muur kunt werken.

rolsteiger

Afmetingen

Natuurlijk zijn er verschillende afmetingen kamersteigers te koop en te huur. Kopen is alleen nuttig wanneer je de steiger vaker denkt nodig te hebben, Bij enkele projecten is huren verstandiger. De afmetingen, zowel in hoogte en breedte, variƫren. Meet je ruimte op om erachter te komen welke kamersteiger jij moet hebben. Deskundig advies kan je altijd goed op weg helpen.